"Adalet" Değeri Veli Mektubu

Değerli Velilerimiz;

Eğitimde Değerler Eğitimi Programı Projemiz, tüm okullarda etkin bir şekilde uygulanmaya devam etmektedir. Bu bölümde “adalet” teması ele alınacaktır. “Adalet” kavramının tüm bireylere benimsetilmesinde sizlerin emeği paha biçilemeyecek derecededir. Okullarımızda gerçekleştireceğimiz etkinliklere vereceğiniz destek çocuklarınızda “adalet” kavramının yerleşmesi açısından son derece önemlidir. Okullardaki değer eğitiminin temel amaçlarından biri; öğrencilerin sağlıklı, tutarlı ve dengeli bir kişilik geliştirmelerini sağlamaktır. Çünkü değerler, insanın tutum ve davranışlarını biçimlendirmede önemli bir role sahiptir. Millî Eğitimin nihai hedefi; öğrencileri sağlıklı, mutlu bir şekilde hayata hazırlamak, iyi insan, iyi vatandaş iyi birer birey olmalarını sağlamak, onları bilgi ve beceri düzeyi yüksek tutum ve davranışlarla donatmaktır. Eğitim sisteminin öncelikli hedefinin kültür aktarımını sağlamak olduğu göz önüne alındığında, değerler sisteminin eğitim sürecinde kazandırılması ve yeni nesillere aktarılması kültür devamlılığı açısından da son derece önemlidir. Kadim kültürümüzde akademik başarı kadar, insan ilişkilerini düzenleyen dürüstlük, saygı, sevgi, hoşgörü, sorumluluk, paylaşma, hürriyet ve eşitlik gibi pek çok değer ön plana çıkmaktadır. Adalet kavramı ise; bireyin ve toplumun ana değer damarlarından biridir. Kendi hayatının dokunduğu alanlarda insanımızın adil olması, toplumun ayakta durması için en önemli dayanaklardan biridir. Ailesine, çalışanlarına, dostlarına adaletle davranmayan insanların oluşturduğu bir toplumda adalet sistemi de zamanla yozlaşacak ve yok olacaktır. Değerli velimiz; Bu ay içerisinde sizlerden okullarda yaptığımız adalet temalı etkinliklere destek vermenizi, evlerinizde aile sohbetlerinizde adalet ile ilgili hikâyeler, kıssalar okuyup anlatmanızı rica ediyoruz. Çocuklarınızın bu noktada sizleri rol model aldıklarını unutmayınız. Çocuklarınız adalet kavramını öncelikle sizin yanınızda, ailesinde öğrenmektedir. Bu anlamda çocuklarınızın adalet duygusunu doğru tesis edebilmemiz için çocuğun öncelikle kendi ailesinde adalet duygusuna aykırı bir duruma şahit olmaması önemlidir. Ailesine, çocuklarına adil davrananlardan oluşan bir toplum; adaleti her alanda hakkıyla temsil edecektir. Adalet üstüne kurulmuş bir toplum ilelebet var olacaktır.

05-05-201705-05-201705-05-201705-05-2017

Yayın: 05.05.2017 - Güncelleme: 28.11.2017 09:17 - Görüntülenme: 1813