ZONGULDAK / ÇAYCUMA - 75.Yıl İlkokulu

"Çalışkanlık" Değeri Veli Mektubu

Değerli Velilerimiz

Medeniyetimizin kadim kültürünü yeni nesillere aktarmak için yola çıktığımız ilk günden bugüne velilerimiz olarak EDEP (Eğitimde Değerler Eğitimi Programı)’e verdiğiniz katkı ve destekten ötürü teşekkür ederiz. Programın bu ayki değeri “Çalışkanlık”tır. Bu ay içerisinde öğrencilerimize “çalışkanlık” değeri kazandırmak için etkinlikler gerçekleştirilecektir. Eğitim felsefemizin temelinde 21. Yüzyıl dünya vatandaşının sahip olması gereken temel yaşam becerilerinin öğrencilerimizce kazanılmasını sağlamak yer almaktadır. Bu beceriler hepimizin bildiği gibi; anadilde ve yabancı dilde iletişim kurabilme, bilim ve teknolojide yetkin olma, öğrenmeyi öğrenme, kültürel farkındalık oluşturma, girişimci ve sosyal birey olma yetkinliklerine sahip olmayı gerektirmektedir. Diğer taraftan eğitim, değer zemininde yükselen bir etkinliktir. Değer içermeyen etkinlik düşünülemez. Sağlıklı ve dengeli bir kişilikten bahsetmek için bireyin her yönden gelişmesi önem taşımaktadır. Bu durum, bireyin bedensel ihtiyaçları kadar duygusal ihtiyaçlarının da karşılanmasının gerekliliği ile açıklanabilir. Kültür ve medeniyetimiz gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın ellerinde yükselecektir. Medeniyetimizin geleceğinden emin olabilmemiz ancak ve ancak gelecek nesillerin çalışkanlıkları ile mümkün olabilecektir.

Kendisine verilenle yetinen, sosyal medya ve teknolojinin kölesi olmuş nesiller toplumumuzu bir adım ileriye götürmekten uzakta kalacaklardır. Bu konudaki önemli bir nokta da çocuklarımızı “çalışkanlık”a yönlendirirken hırs sahibi olmalarının da önüne geçmemiz gerekliliğidir. “Hırs” tuzağına düşen bireyler, diğer insanların haklarını gasp etmeye, onların önüne haksız şekilde geçmeye çalışırlar. Çocuklarımızın “çalışkanlık” ile “hırs” arasındaki ince çizgiyi aşmamalarını da göz önüne alarak bu ay boyunca okullarımızda gerçekleştirilecek çalışkanlıkla ilgili etkinliklere katılmanızı, evdeki konuşma ve sohbetlerde çalışkanlık temalı hikaye ve kıssalar anlatmanızı rica ediyoruz. Ancak unutmamalıyız ki; “Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir.”

05-05-201705-05-201705-05-2017

Yayın: 05.05.2017 - Güncelleme: 28.11.2017 09:13 - Görüntülenme: 2488